JP DE KLERK – ROCK & ROLL PRINCIPAL

Jan Piet de Klerk is in het dagdagelijkse leven actief als schoolhoofd in Middelburg en in de weekends verandert hij in een overtuigde rock’n’roller als hij met zijn band voor entertainment en dansplezier zorgt op de podia in de provincie Zeeland en in de rest van Nederland. Dat de titel van zijn nieuwe plaat “Rock & Roll Principal” is hoeft dan ook niet echt te verbazen want het is een korte definitie van zijn leven.

JP de Klerk is de naam die hij als muzikant gebruikt. Hij schrijft tekst en muziek van al zijn songs zelf en de opname van de negen nummers op “Rock & Roll Principal” gebeurden samen met zijn vaste begeleidingsband, bestaande uit Lonneke de Klerk, backing vocaliste, percussioniste en dochter van, gitarist Ralf Wychgel, pedal steelspeler en gitarist Bas Riedé, bassist Loek van der Linde en drummer Mark Blom die samen met JP de Klerk eveneens de taak van albumproducer op zich heeft genomen.

Zoals de albumtitel al laat vermoeden krijgen we enkele vlotjes in het gehoor liggende rockliedjes te horen op deze plaat. Dat begint al meteen met de single “Top Of The World” (zie eerste video) over zijn korte verblijf in New York, gevolgd door “Don’t Let Go” en de titeltrack “Rock & Roll Principal”.

Maar zoals het hoort wordt er ook voor variatie gezorgd door na elke stevige rocksong telkens een rustmoment in te lassen door middel van ballads zoals het mooie “What If I”, de tweede single “Fragile Paradise” (zie 2e video) over klimaatverandering, “Indian Summer” en “Dust”. Dan is er ook nog “Light Of My Life” dat we twee keer te horen krijgen: één keer in een volwaardig georkestreerde studioversie en aan het einde van de plaat in een akoestische live-versie waarin een strijkersensemble voor de instrumentale begeleiding zorgt.

“Rock & Roll Principal” is het tweede album van JP de Klerk en volgt op zijn in 2017 uitgebrachte debuutplaat “Old Cold Church Road” waarop hij zeven eigen nummers heeft gebracht. Nu zijn het acht eigen composities waarin vooral zijn kwaliteiten als songschrijver tot uiting kunnen komen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video